Sklokeramika nebo indukce? Pro milovníky úspor je výherce jasný

Také jste se rozhodli vyměnit vybavení své kuchyně? Pak se nejspíš rozhodujete mezi znovupořízením oblíbené sklokeramické desky a sázkou na mnohem modernější indukci. Pojďte se seznámit s výhodami i nevýhodami obou těchto materiálů.

Když vám jde hlavně o bezpečí

Plánujete přírůstek do rodiny nebo se vám domácností zcela běžně potulují kočky? Pak určitě víte, jak nepříjemně se dokáží rozpálit běžné sporáky se sklokeramikou. Oproti tomu indukce je vždy na dotek zcela chladná. Prohřejí se totiž jen hrnce a pánve, které na ni postavíte – samotná deska však nikdy.

Indukce vám dokáže ušetřit značné množství peněz

Trávíte v kuchyni poměrně hodně času? Pak jste si už určitě letmo cenu za spotřebovanou elektrickou energii nebo plyn spočítali. Ve chvíli, kdy krom nádobí ohříváte i bezprostřední okolí hrnců, bohužel nebude nijak nízká. A v tom mají právě velkou výhodu indukční desky. Ukrývají v sobě totiž jeden z nejlepší tepelných vodičů – měděný drát. Ten dokonale předává teplo jen tam, kde je to třeba – tedy na dno varných nádob. Spotřebujete tak mnohem méně energie, než jste byli doposud zvyklí.

Tip na článek:  Kuchyňský robot – vítaný společník

Vsaďte i na rychlou přípravu jídel

A s touto výhodou se samozřejmě pojí i blesková příprava pokrmů. Položíte-li na indukci a sklokeramiku ten stejný hrnec s vodou na knedlíky, budete moci do toho prvního házet první porce jídla už ve chvíli, kdy se ten na sklokeramice začne teprve středně zahřívat. A tak je to se vším. Zelenina navíc zůstane díky rychlé přípravě vždy perfektně křupavá a maso šťavnaté.

Milovníci rychlosti a efektivnosti by proto měli rozhodně pozvat do své kuchyně právě indukční vaření. Má to ovšem jeden malý zádrhel – indukce bude fungovat jen u hrnců s magnetickým dnem. Pokud tedy doma takové nemáte (magnet vám z jejich dna odpadává), budete muset investovat do nového nádobí. Chcete vše pořídit maximálně výhodně? Pak zamiřte do e-shopu Okay.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *