Průvodce výběrem nádobí do kuchyně
Obsah článku
Plánováním kuchyně strávíte dlouhé hodiny, protože chcete, aby vše nejen dobře vypadalo. Vašim cílem je vytvořit funkční prostor, ve kterém se bude vařit a péct jedna báseň. Kuchyňská deska už je na místě, poslední šroubek dotažen. Už můžete shánět vybavení, ani to neuspěchejte. Seznamte se s druhy nádobí a až potom se zodpovědně rozhodněte!
Jen jedna variace je ta vaše
Vařit budete v hrncích, začněte právě s nimi. Pro každodenní vaření jsou nevhodné smaltované hrnce, ty si nechte na chatu. Naopak dobrou volbou jsou hrnce nerezové, které jsou vysoce odolné, nejsou těžké a umožňují rychlé vaření. Jejich kvalitu určuje tloušťka nerezu a sendvičové dno s optimálním rozložením vodících prvků (magnézium, hliník a křemík).
Nejrychlejší je vaření na indukčních hrncích, k nim musíte mít indukční desku. Potrpíte si na luxus? Volte kameninové nebo litinové provedení. Pozor, litinové nádobí je těžké, ženy by z něj nemusely mít radost. Obě varianty nabízí extra odolnost.
Rozměry a provedení
Z praktického hlediska je určitě lepší se zaměřit na sady nádobí. Budete mít vždy na výběr a nebudete se během procesu vaření trápit s mytím. Dejte si pozor na rozměry. Hrnce se musí pohodlně vejít na varnou plochu. Co se týče pokliček, jsou praktičtější ty průhledné. Je žádoucí, aby ucha nepálila. Máte rádi designové kousky? Líbit se vám určitě bude moderní nádobí Tescoma.
Jak vařit úsporně a kvalitně?
Každý profesionální kuchař vám potvrdí, že ze všeho nejdůležitější je plán. Každé jídlo má jiný postup přípravy, fáze na sebe musí navazovat. Než rozpálíte první plotýnku, rozmyslete si, co je potřeba udělat jako první, co potom atd. Pořiďte si do kuchyně i další pomocníky, kteří procesy urychlí. Inspiraci najdete v eshopu Tescoma, kde můžete pořídit výhodně nové kuchyňské vybavení i se nechat inspirovat zajímavými články o vaření.