Malá výstava v kuchyni
Prohlížení vybavení současných kuchyní může být skutečně kulturním zážitkem, kde nechybí zajímavé materiály, různé tvary a nádobí v pestrých barvách. Kuchyňské nádobí a nástroje prošly svým vývojem a mnohé vás uchvátí svým designem. Pochopitelně pozadu nezůstává ani jejich snadné používání.
Snadné zpracování potravin
Jeden nůž je skutečně málo – v kuchyni jich využijete hned několik. Různé délky a provedení umožní krájení vybraných druhů potravin. S jedním nožem se vám bude perfektně rozmazávat máslo na chléb, s druhým snadno nakrájíte sýr a se třetím připravíte šťavnaté steaky. Nože by měly být vyrobeny z kvalitní nerezavějící oceli s rukojetí z odolného plastu – tím pádem nebude problém je vkládat do myčky na nádobí. Ergonomická rukojeť dovolí šikovné a vám příjemné uchopení nože a manipulaci s ním. Existují i druhy nožů, kde vám nebude klouzat ani mokrá ruka. Tenounké plastové vrstvy nožů navíc pomáhají uchovávat maximální množství vitamínů v připravovaných potravinách.
Nože – přátelé potravin
Nože vám pomohou nakrájet potraviny na kousky, které si zrovna přejete, kromě toho umí i jiné věci. Zkuste si vzít na krájení keramický nůž a sami se přesvědčíte, že zpracovávané potraviny zůstanou déle svěží a nezmění svou chuť ani vůni. Používáním keramického nože bude vaše ovoce a zelenina plna vitamínů, nebude hnědnout ani příliš brzy vadnout. Mimořádná ostrost čepelí u keramických nožů je dlouhodobou záležitostí a nože vám nezreznou.
Sklenice pro milovníky vína
Víno patří k slavnostním i všedním okamžikům. Člověk prostě zbožňuje se jen tak posadit a relaxovat s vědomím, že může popíjet lahodný mok. Speciální sklenice na víno vám mohou ještě zpříjemnit vaše vinné chvilky. Dopřát si třeba můžete dokonale čiré sklenice na víno zhotovené z bezolovnatého křišťálového skla. Seženete sklenice na bílé a červené víno, přičemž druhé jmenované mívají nepatrně větší objem.