Domácí pohoda u křížovek: Upečte si doma nefalšovaný cheesecake!
Pokud se také řadíte mezi milovníky křížovek a sladkého, určitě by vaší pozornosti neměl uniknout cheesecake. Ten se již dávno netěší oblibě pouze v zámoří, ale už i u nás. Velkou část lidí si získal především pro svoji jemnou konzistenci a vyváženou chuť, díky čemuž můžete mlsat zcela bez výčitek. Proto jsme se dnes rozhodli kouknout tomuto jedinečnému dezertu trochu na zoubek.
Cheesecake milovali už samotní Řekové
Pokud pro vás domácí pohoda představuje poklidné luštění křížovek a zároveň přikusování něčeho sladkého na zub, máme pro vás hned dva tipy. Tím prvním je křížovkářský slovník online, se kterým si můžete luštění značně usnadnit a dohledat snadno a rychle většinu pojmů. Druhým tipem je pak oblíbený cheesecake, který si zamilovali již ve starobylém Řecku.
Podobně jako vše od Řeků si postupem času přivlastnili vládnoucí Římané, kteří si za svůj vzali i samotný cheesecake. V tomto případě se ho rozhodli trochu poupravit a většinou ho konzumovali horký. Během let se tento dezert začal šířit napříč světem, přičemž až v Americe se dočkal opravdového uznání a místní cukráři začali pracovat na jeho dalších alternativách.
Snadný dezert, který zvládne doma každý
Klasický cheesecake z tvarohu si můžete připravit u sebe doma během pár minut – nemusíte se bát, tento dezert totiž zvládnou i ti, kteří pečení zrovna neholdují. K jeho přípravě jsou potřeba pouze máslové sušenky, máslo, tvaroh, vejce, škrob a krupice. Celý recept se přitom skládá ze dvou částí, a to přípravy korpusu a tvarohového krému.
Nejdelší je samozřejmě výroba korpusu, která spočívá v rozdrcení sušenek a jejich smíchání s máslem. Takto připravenou směs přidáte do formy a můžete se pustit do přípravy krému, který vytvoříte ze zbylých ingrediencí. Počítejte s tím, že je nutné nejprve oddělit bílky od žloutků, ze kterých vymícháte sníh. Vše smíchejte dohromady a vložte na 50 minut do vyhřáté trouby na 160 °C. Mezitím si můžete vyluštit část křížovky a ihned poté si vychutnat tento jedinečný dezert.