Praktičtí pomocníci, bez kterých se u grilu neobejdete

Praktičtí pomocníci při grilování
vadura / Pixabay

Aktuální teploty nahrávají nejrůznějším venkovním aktivitám. Někdo vyráží na kolo, někdo na dlouhé a výživné procházky, ti odvážnější pak přespávají pod stanem. Co ale napadne řadu z nás ve spojitosti s pěkným počasím, zahrádkou a nadcházejícím víkendem? Pořádná grilovačka v okruhu nejbližších přátel či rodiny! Máme pro vás několik tipů na nezbytné pomocníky, bez nichž se u grilu jednoduše neobejdete. Nechte se inspirovat následujícími řádky!

Grilování snadno, rychle a bez komplikací

Abyste nestrávili celou zahradní party pouze za grilem, maso, stejně jako zeleninu či ovoce, si důkladně připravte a namarinujte. Chystáte-li se připravovat domácí hamburgery, vybavte se praktickým razítkem, s nímž bude jejich výroba opět o něco jednodušší. Výsledek zanechá silný dojem na všech účastnících grilovací party a vy budete po právu vyhlášení za nejlepší kuchaře roku!

Zahrajte si na profesionála

Je-li grilování vaší velkou vášní, pořiďte si některý z profesionálních sad pro opravdové grilovací gurmety a nadšence. V takovém setu naleznete veškeré náčiní, které budete během své krasojízdy potřebovat. Nemusíte tak neustále odbíhat pro chybějící obracečky, vidličky ani grilovací kleště. Vše po ruce a pěkně na svém místě zaručeně oceníte zejména ve chvíli, kdy se ke grilu nahrne početný zástup hladových krků.

Tip na článek:  Klíče nebudete potřebovat - čipový přístupový systém je lepší!

Pozor na rizika!

Nedostatečně tepelně upravené maso nebo vysoké venkovní teploty mohou při grilování nadělat více škody nežli užitku. Pokud se nechcete potýkat s nepříjemnými žaludečními a střevními obtížemi, dodržujte základní zásady správného grilování. K přípravě lahodných pokrmů používejte výlučně čerstvé suroviny, které budete během přípravy uchovávat v praktických chladicích boxech.

Nedělejte zbytečné chyby

Při samotném grilování pak mějte na paměti, že vnitřní teplota grilovaného masa by měla dosáhnout alespoň 72 °C! Maso ovšem nepřipékejte déle, než 30 minut. Více informací nejen o grilování, ale také o celé řadě praktických pomocníků do domácnosti naleznete na stránkách tohoto magazínu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *